Piusstraat 26M te Tilburg
Sfeervol 2 kamer appartement

 

Vraagprijs:
Soort woning:
Woonoppervlak:
Aantal kamers:
Onderhoud:
Ligging:
Oplevering:
Bouwjaar:

€ 150.000,- k.k.
Appartement op 3e (top) etage.
60 m2.
2 kamers, aparte bergruimte op de etage.
Goed.
In centrum, vlakbij Koningsplein en Piusplein.
In overleg.
1915, volledig gerenoveerd in 1980.

Piusstraat26M

Met een glas wijn voor de open haard in de winter? Genieten van de zon op het dakterras in de zomer? Op de Piusstraat kan het allebei! Het tweekamerappartement uit 1915 straalt de tijdgeest van het belle epoque uit met zijn gevel van rode steen, ronde erkers en glas in lood. De hoge plafonds, de ruime lichtval en de paneeldeuren zorgen voor een unieke sfeer.

- Bouwjaar: circa 1915
- Woonoppervlakte: circa 60 m2
- Vraagprijs: 150.000,-- k.k.

Locatie
Het appartement in het oude herenhuis ligt vlakbij de Korte Heuvel en het Piusstraat , het uitgaansgebied van Tilburg. Ook de winkelstraten en de bioscoop zijn op loopafstand. Uw boodschappen haalt u bij de supermarkt op 300 meter afstand of op zaterdag op de wekelijkse markt op het vlakbij gelegen Koningsplein.

Parkeren is geen probleem, want bij het appartement hoort een garage die u kunt kopen of huren. Waar vind je nog zo’n sfeervol appartement in hartje centrum mét garage?

Het huis
U komt het dubbele herenhuis binnen door een karakteristieke deur. Het appartementencomplex heeft een centrale entree met postbussen, een belplateau met intercominstallatie, meterkasten en een trappenhuis dat onlangs geheel gemoderniseerd is. Op de tweede etage vindt u het appartement dat onderdeel uitmaakt van een complex van in totaal zes appartementen.

De Vereniging van Eigenaren zorgt goed voor het bijzondere art nouveau pand. Zo is onlangs het trappenhuis geverfd en voorzien van nieuw tapijt. De servicekosten voor groot onderhoud bedragen 75 euro per maand, inclusief de kosten voor het water.

Het appartement
Op de tussenverdieping vindt u een ruimte voor witgoed en andere spullen. Een korte trap leidt naar de entree met natuurlijk licht vanuit een lichtkoepel. In het appartement bevindt zich een hal met een inbouwkast. De woonkamer is ruim en licht, heeft een open haard en openslaande deuren naar het dakterras. De slaapkamer heeft een Frans balkon en is voorzien van een grote kastenwand. Zowel vanuit de slaapkamer als vanuit de hal kunt u in de badkamer komen. De badkamer heeft een onlangs nieuw geplaatst ligbad, een wastafel en een toilet.

Buiten
Via de openslaande deuren in de woonkamer heeft u toegang tot het ruime dakterras (bijna 12 m2) dat op het oosten gelegen is. Het terras is afgewerkt met houten vlonders. U zit er helemaal vrij en heeft dus veel privacy. In de zomer kunt u van ’s ochtends vroeg tot ongeveer half vijf volop genieten van de zon. Laat de lente maar komen! En anders gooien we nog een blokje op de open haard.

Bijzonderheden/kenmerken
- CV-installatie: ja,huur
- Geiser: ja, huur
- Kozijnen: houten kozijnen voorzien van enkel glas
- Isolatie: Het appartement is gedeeltelijk geïsoleerd
- Elektra: vier groepen en aardlekschakelaar
- Kadastrale gegevens appartement
- Gemeente: Tilburg
- Sectie: M
- Nummer: 10193
- Appartementsindex: 6

Kadastrale gegevens garage (optioneel te koop)
- Gemeente: Tilburg
- Sectie: M
- Nummer: 10450
- Grootte: 15 centiare

*** Deze woning komt in aanmerking voor Nationale Hypotheek Garantie ***